Munade värvimine looduslikult

MUUNI voodipesude värvi

Kuidas värvid pühademune Sina? MUUNI pere katsetab igal aastal erinevaid loodusande. Näiteks oleme väga huvitavat värvi mune saanud sõnajalalehtede ja helerohelise samblaga. Kuid laste lemmikud on ikka ja alati kirkad munad mustikatega värvides. Jagame sinuga enda nippe-trikke ja kutsume sind üles valima oma lemmikut või õigemini kõige sarnasemalt voodipesu värviga õnnestunud pühademuna.

variant 1

Juba keedetud
munade värvimine

Vali toiduaine, mis annab värvi nt kirsid. Pane kaussi kuuma vett ja purustatud kirsid ning pista keedetud muna sisse. Sega ja leota vastavalt värvi intensiivsuse saavutamise soovile. Äädikat ei olegi vaja!

variant 2

Intensiivsema värvi saavutamiseks

Keeda värvivesi (sõltuvalt toiduainest võib selleks kuluda 15-60 minutit). Mida tumedam on värvivesi, seda paremini see munale jääb. Lase vedelikul jahtuda, lisa äädikas ja pane keedetud munad vedelikku likku. Aseta külmkappi – mida kauem vedelikus hoiad, seda kirkam jääb.

variant 3

Keetmata munade värvimine

Punane kapsas, sibulakoored ja nt ka hibiskuse õied sobivad hästi koos munadega keetmiseks. Tugevama värvi saavutad kui seod toiduaine eelnevalt ümber muna. Kangana võid kasutada mõnda vana voodipesu, meie kasutasime MUUNI kangajääki.

Meie laste lemmik “Plahvatav munade värvimine”

Vaja läheb: keedetud muna, äädikat, soodat ja jahvatatud kurkumi. Aseta esmalt muna koos sooda ja kurkumiga kaussi ning alles siis kalla äädikas peale. Kui vahutamine on lõppenud, tõsta lusikaga kollaseks värvunud muna välja.