Keskealised naised muutuvad nähtamatuks? Sattusime MUUNI meilide vahele lugema artiklit, kuidas ühiskond naisi ja vanust tõlgendab. 50 = nähtamatu, lõpuks kui oled kuskile jõudnud, et kõike seda pingutust lihtsalt nautida, otsustab ühiskond su maha kanda. Kust tulevad siis laused, et “naised on nagu punased veinid – lähevad ajaga ainult paremaks” või et “vanus on kõigest number”. Otsustasime, et jagame enda blogis lihtsaid ja tavalisi naisi nii nagu nad on – et astuda väike samm ühiskonnas edasi. Iga MUUNI klient on pärl ja väärt jagamist.

1. Kellena end ühikonnale esitled?

Ema, vanaema, tädi, vanatädi – lihtsalt Tiia. Ametilt raamatupidaja, mulle juba lapsest saati meeldib väga raamatuid lugeda ja sealt jõudsin ka nende nö “pidadamiseni”, sünnipärane kutsumus. Mu ema rääkis mulle ikka ja alati, kuidas salaja öösiti teki all raamatuid lugesin juba 5aastaselt.

2. Mida pead enda suurimateks saavutusteks?

Enda lapsi ja et ma oma sünnikodu olen suutnud ära koristada aastate prahist. Koht, millest hoidsin pikalt eemale on nüüd saanud uue tähenduse. Peale oma ema surma õppisin märkama midagi, mis varem oli mattunud segaste tunnete alla. Lühidalt – olen uhke enda üle, et olen arenenud ja ei näe enam maailma ainult enda vaatenurgast.

3. Kui palju voodipesukomplekte oled elus omanud?

Oi ei tea… Palju. Mulle meeldib seda välja vahetada.

4. Mida teeksid praegu teisiti kui tegid 30ndates?

Ma arvan, et ma teengi teisiti kui 30ndates. Praegu olen võimeline elama ka retrotingimustes mugavalt ja mõnusalt – 30ndates vaatasin elu teise pilguga. Püüeldes millegi poole, mis täna ei tundugi enam nii vajalik. Nüüd märkan vaadet aknast veel rohkem ja suudan seda hoopis teisiti väärtustada. Mulle on alati meeldinud vaadata kaugusesse, et ei oleks ees nn piiravat seina.

5. Kas ja kuidas oled tundnud isiklikult ühiskonnas kõrvalejäetust?

No naljakas on, et 50+ võivad seeniorite ülikooli minna, aga see ei puuduta ühiskonnast kõrvalejäetust. Pigem olen tundud sildistamist, et 50+ on äkki sellest numbrist nüüd vana – no ei ole ju. Vastupidi elu on parem kui varem. On lõputult aega enda jaoks ja see on väärt, et olla 50+. Kogu see varasem pingutus kannab lõpuks vilja.

6. Mida armastad kõige rohkem puhta või uue voodipesu juures?

Siledust, pehmust, lõhna, vau tunnet, pakendi avamist ja uue voodipesu välja võtmist.

7. Milline tegevus on kõige nõmedam seonduvalt voodipesuga?

Triikimine. Aga õnneks premium kvaliteediga pole seda vaja teha, sest voodipesu kuivab täiesti sirgeks kui seda sirgelt riputada kuivama.

8. Mida soovitaksid teistele 50+ naistele?

Olla vaimult vaba ja mitte kellegi poolt allutatud. Olla iseenda peremees ning oled seda siis kui oskad iseennast väärtustada ja armastada. Ei kasuta teisi inimesi enda hüvanguks, ei omasta neid ja ei taha neilt midagi. Lihtsalt kulged ja naudid ja nii kulgevad teised koos sinuga.

9. Mida oleksid tahtnud varem teada/avastada magamistoas?

Sleepangeli padi oleks võinud varem minuni  jõuda, aga üleni siidist voodipesu tahaks ka veel proovida – siit edasi on juba raske mind üllatada. Mulle meeldib kergus ja raskus korraga, kui on kerge kapok tekk, siis tahaks täiendavalt raskust peale, et uinuda.

10. Milline voodipesu on sinu lemmik?

Kui kord juba premium kvaliteediga voodipesu oled proovinud ega siis tavalist puuvilla enam ei vaata ka, eelistan ühevärvilist või triibulist. Värvidelt – tumehall, lilla, mereroheline, sinepikollane. Punast, valget ja beeži ei taha – kuidagi iseloomutud toonid minu jaoks.